Skip to main content

تحقیقات علمی در خصوص شی‌باتر ، درخت Vitellaria paradoxa بومی آفریقا که بیشتر با نام درخت شیا یا شی شناخته می‌شود، عضو خانواده ی ساپوتاسه است. این گیاه به دلیل خواص ضد التهابی و مسکن بودن اززمان‌های دور در طب سنتی در غرب آفریقا (تا کشور مالی در اختر دور ) و بعضی از بخش های شرق آفریقا (از شرق اوگاندا و اتیوپی ) استفاده می شده است.

برخی از نشانه‌ها در طب سنتی نیجریه شامل احتقان بینی، خارش و اولسرها(نوعی بیماری پوستی)، برخی موفقیت ها در درمان کلوئیدهای موجود در محل التیام زخم با درمان های آفریقایی از جمله، شی‌باتر shea butter و روغن مار بوا گزارش شده است. فعالیت های آنتی اکسیدانتی نیز به V. paradoxa ارتباط داده شده است. با توجه به چنین خصوصیاتی، افزایش تقاضا برای هسته ی گیاه شیا و کره ی آن در سالهای اخیر برای اهداف محتلف از جمله استفاده ی خوراکی (بویژه استفاده در شکلات مانند روغن نارگیل ) و استفاده در محصولات دارویی و آرایشی دور از غافلگیرکننده نیست. استفاده از کره ی شیا در درمان پوست به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی آن و تاثیرش در نرم کردن اسکارهای پوست است. مرور ادامه

شی‌باتر shea butter

شی‌باتر، شفای موهای آسیب دیده shea butter ، از زمان کلئوپاترا در مصر (یک قرن پیش از میلاد) کاروان‌ها، کوزه‌های رسی حاوی کره‌ ارزشمند شی‌باتر shea butterرا برای مصارف آرایشی حمل می‌کردند. تخت‌های مراسم تشییع جنازه ی پادشاهان پیشین از چوب درختان شیا کنده کاری می‌شد. برای اولین بار در حدود هزاران سال پیش از ویژگی شی‌ باتردر ترمیم و درمان پوست استفاده می‌شده است. تاریخچه ی شی‌باتر shea butter به عنوان یک کالای گرانب‌ها احتمالا به دوره ی مصر باستان برمی‌گردد ، در آنجا از این کره برای محافظت از پوست و مو در برابر آفتاب سوزان و بادهای گرم و خشک بیابان ها و دشت های آفریقا استفاده می شده است. مرور ادامه

محمد عقیلی ۵ خرداد ۱۳۹۵ ۱۳ بنیتا

وجود شما را خوردنی‌ها تشکیل می‌دهند.همیشه دوست داشتم پوستی زیبا و سالم داشته باشم؛ به همین دلیل در جمع کردن داروهای پزشکی در کابینت آشپزخانه و استفاده از آنها تلاش فراوانی می‌کردم. اما به خوبی می‌دانم که اگر بخواهم مثل ستاره‌ها پوستی فوق العاده داشته باشم، باید یک رویکرد زیبایی معقولانه را در پیش بگیرم، یعنی به جای اینکه از داروهای شیمیایی استفاده کنم و ظاهر پوستم را زیبا کنم، به تغذیه اهمیت بیشتری بدهم و از داخل و به طور اساسی لایه‌های پوستم را تقویت کنم تا ظاهر آن خود به خود زیبا شود. مرور ادامه

تخم شربتی و خواص های حیرت آور آن  در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود.

لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به‌عنوان رافع التهابات دستگاه و مجاری ادرار استفاده بسیار داشته است.

خواص تخم شربتی

 کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن

تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد. چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن مرور ادامه